Velkommen som bruger af iKontrol!

Formålet med denne artikel er at give dig viden om hvordan du laver nogle af de basale ting i systemet. Læser du artiklen til ende, og følger de guides der henvises til, vil du have...:

• Oprettet dit første projekt

• Lavet en "Fotodokumentation" fra appen

• Eksporteret registreringen til en PDF-fil

Inden da, lidt grundlæggende info om at logge ind på systemet...

Webadresse til login: admin.ikontrol.dk
Her skal du bruge Firma-ID, brugernavn og kodeord - alle disse oplysninger er sendt til dig på email.

Vi anbefaler at du logger ind før du går videre - så er systemet klart til brug.

Lad os komme i gang... :-)

Opret nyt projekt

Når du er logget ind på systemet, starter du på siden "Dine Projekter" hvor du øverst til venstre finder et grønt felt med teksten "Opret". Hold musen over den, og vælg "Projekt".

Første gang du skal oprette et nyt projekt, vil du få vist en kort gennemgang på skærmen - alternativt, kan du klikke her for at åbne den:

Rundvisning: Opret nyt projekt

Rundvisningen gennemgår kort de fem trin du skal igennem for at oprette et nyt projekt. Når den er færdig, kan du oprette dit første projekt ved at følge trinnene på skærmen.

Når du er færdig og har trykket "Gem og afslut" på sidste skærm, vil projektet fremgå af din projektoversigt.

Forslag til videre læsning
Opret nyt projekt
Overblik: Projektstruktur

Lav din første registrering

Du skal nu logge på appen med samme oplysninger som du brugte til at logge på hjemmesiden med. Har du ikke hentet appen endnu, kan den hentes fra både Apple Appstore og Google Play

Når du er logget ind, vil det projekt du netop har oprettet blive vist i "Projektoversigt".

Tryk på projektnavnet for at gå i gang. Har du oprettet underprojekter, skal du trykke på disse indtil du kommer til et skærmbillede hvor du som minimum kan trykke på "Fotodokumentation"

Tryk på "Fotodokumentation".

Du vil først få mulighed for at angive placering; dette kan både være med en kommentar og en markering på tegning - hvis du har uploadet sådan en da du oprettede projektet.

Vil du lave en markering, trykker du på "Marker på tegning", sætter en prik for at angive hvor du står og trykker på fluebenet øverst til højre.

Angivelse af placering er dog ikke obligatorisk, og du kan blot trykke "Spring over" for at gå videre til at tage et billede.

Når du har taget ét eller flere billeder, trykker du "Gem" i bunden af billedet, vælger den korrekte faggruppe og trykker "Gem på server" for at uploade din registrering til hjemmesiden.

Se evt. denne videoguide om at oprette en Fotodokumentation

Når du er færdig med din registrering, kan du åbne ikontrolhjemmesiden igen.

Forslag til videre læsning
Introduktion til iKontrols app
Sådan bruger du appen

Se og eksporter din registrering

Du kan nu se den registrering du netop har lavet under projektet inde på hjemmesiden.

Hvis du ikke længere er på projektoversigten på hjemmesiden, skal du klikke på "Dine projekter" i menuen i venstre side og derefter klikke på projektet i listen.

Når navnet på dit projekt står ved siden af et lille hus i menuen, kan du trykke på "Fotodokumentation" og "Fotodokumentation" igen. Det viser registreringerne der hører til dette projekt.

Du vil nu se et skærmbillede med minimum én bjælke hvor der er oplysninger som "ID-nr", "Projekt", etc. Én bjælke repræsenterer én registrering.

Klik på en bjælke og klik derefter "Åbn" i nederste højre hjørne for at åbne registreringen.

I det næste skærmbillede, kan du se alle de data der er gemt ifm. din registrering. Ruller du helt ned i bunden af skærmen, kan du se det eller de billeder du tog tidligere.

Øverst til højre, kan du bl.a. klikke "Udskriv"; dette vil genere en PDF-version af registeringen som du kan gemme på din computer.

Hvad der sker når du klikker på "Udskriv" varierer afhængig af indstillingerne for din browser; det kan være en PDF i en ny fane, mulighed for at gemme på computeren eller noget helt tredje.

Tillykke!...

... du har nu oprettet dit første projekt, din første registrering og har gemt den som PDF - og har dermed været igennem en meget simpel arbejdsgang ift. hvordan du skal bruge ikontrol.

Ønsker du at arbejde videre, kan du for eksempel fortsætte med at tilføje en bygherre til dit projekt. Det lærer du i nedenstående artikel.
Opret ekstern virksomhed

God fornøjelse!