Digital KS har stået overfor en større opdatering, hvor vi har haft fokus på at samle funktioner, fjerne de mange undersider og gøre det nemmere og hurtigere at oprette og redigere skemaer, samt administrere digitale kvalitetssikring med værktøjer som kontrolplan, kontrolmængder og prædefinerede kontrolpunkter.

Vi forventer at denne opdatering kommer i midten af maj.

Opdateringen betyder overordnet at

Skemaoversigten har fået en optimering så du nemt kan skabe dig et overblik over hvert skemas indhold og tilknytninger, hvor det bliver muligt at:

• Hurtigt og nemt at aktivere eller inaktivere skemaer via skemaoversigten

• Få en spørgsmålsoversigt over et skema via skemaoversigten.

Opret skema har fået en gennemgående renovering hvor der har været fokus på hurtigt og nemt at kunne oprette simple skemaer, mens mere avancerede indstillinger er blevet skubbet i baggrunden, men fortsat er let tilgængelige.

• Her er skemabiblioteket blevet en naturlig del af det at oprette et skema, så du hurtigt kan tjekke skemaskabeloner igennem inden du vælger at oprette fra ny af.

• Samtidig skal du ikke længere skifte side og gemme din ændringer, hver gang du tilføjer eller redigerer spørgsmål på dit skema. I stedet bliver du mødt af en spørgsmålsliste hvor du let kan redigere i det enkelte spørgsmål på samme side. På den måde kan du bevare overblikket over skemaets indhold og hurtigt tilpasse det enkelte spørgsmål efter ønske.

Valideringsregler bliver lettere at anvende, da vi gør det muligt direkte at administrere og oprette regler ved hvert spørgsmål. Det betyder at du nemt kan tilføje og rette i dine valideringsregler, uden at skulle gå ud af det skema du arbejder på.

Kontrolplan, kontrolmængder og prædefinerede kontrolpunkter er blevet samlet under fanen ’Kontrolplan’.

• De tre elementer som på den nuværende platform er separate, er blevet samlet så brugeren hurtigt kan få et overblik over de værktøjer de kan anvende til at kontrollere Digitale kvalitetssikring. Selve opsætningen for denne side adskiller sig markant fra den nuværende, da vi går over til en listevisning af skemaer, hvor det ud fra hvert skema både er muligt at administrere kontrolmængde, sætte prædefinerede kontrolpunkter samt udfylde kontrolplan.

• I den forbindelse er også udskriftsdesigneren blevet opdateret, så det fremover er muligt at inkludere et afsnit med overblik over de satte prædefinerede kontrolpunkter

Som en del af opdateringen har vi ryddet op i og samlet modulets funktioner; det har betydet en større ændring i informationsarkitekturen for Digital KS, og at vi nu må sige farvel til ’prædefinerede skemabesvarelser.

Prædefinerede skemabesvarelser var en af vores første bud på et værktøj til at administrere jeres kvalitetssikring, som gav dig mulighed for at oprette en masse delvise besvarelser på appen og har været en måde at sikre at jeres kontrolmængde blev imødekommet. Vi har i mellemtiden fået udviklet funktioner som kontrolmængder, kontrolplan og prædefinerede kontrolpunkter som en mere effektiv og overskuelig måde at arbejde med imødekommelsen af kvalitetssikringskrav, og vi har derfor valgt at sige farvel til de prædefinerede skemabesvarelser.

I nedenstående artikel, kan du få et overblik over hvilke ændringer I vil se på hjemmesiden:

Sådan arbejder du med det nye KS-modul